Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Analistul Christian Mititelu, despre Brexit: E un compromis dureros. Momentan, românii nu trebuie să își facă griji

mititel.jpg

Analistul de politică externă Christian Mititelu
Analistul de politică externă Christian Mititelu
Sursa imaginii: 
Facebook

Guvernul britanic a aprobat acordul pentru Brexit, care urmează să fie ratificat, ulterior, de parlamentele britanic, parlamentele naţionale  ale statelor din  UE şi în Parlamentul European, înainte de ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, programată pentru 29 martie 2019. La scurt timp, preşedintele Consiliului European Donald Tusk a anunţat organizarea unui summit extraordinar, la 25 noiembrie, în vederea semnării proiectului acordului încheiat cu Regatul Unit. Analistul de politică externă Christian Mititelu comentează implicațiile acestui acord.

”Acordul pentru Brexit este un compromis dureros, iar ieșirea din UE nu va avea efecte benefice pentru Marea Britanie”, afirmă la RFI Christian Mititelu, analist de politică externă stabilit la Londra.

El spune totodată că Marea Britanie va încerca să păstreze cât mai multe din beneficiile ce rezultă în prezent din apartenența la UE.

Christian Mititelu mai explică faptul că cetățenii europeni aflața în Marea Britanie, implicit cei români, nu au motive să fie îngrijorați cel puțin până în 2020 sau chiar mai mult. ”pe termen lung, însă, vor controla (n.r. britanicii) accesul cetățenilor străini în UK. Vor exista alte proceduri pe bază de selecție în funcție de meseriile în care e nevoie de oameni”.

Ascultă:

 

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Analistul de politică externă Christian Mititelu, despre acordul Brexit