Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 16 noiembrie 2018

magistrati.jpg

Magistratii reactioneaza la ferm: recomandarile din raportul MCV au caracter obligatoriu
Magistrații reactionează ferm: recomandările din raportul MCV au caracter obligatoriu

Magistrații transmit un mesaj ferm. Recomandările formulate în Raportul MCV nu sunt opționale. După publicarea raportului extrem de critic la adresa României, CSM apreciază că raportul conţine unele erori factuale sau de apreciere în legătură cu activitatea Consiliului, printre care şi faptul că ar fi exercitat presiuni asupra Instanţei supreme.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Febra cumparaturilor s-a produs si in acest an de Black Friday!  Iar ziua nu s-a incheiat! S-au vandut telefoane mobile, tablete, ceasuri, bijuterii dar si pachete turistice. 111 automobile şi peste 3  kilograme de aur  si-au gasit cumparatori in cateva secunde.

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, care a publicat zeci de mii de documente diplomatice şi militare americane a fost inculpat de justitia americana. Presedintele Donald Trump a cerut in mod public declansarea procedurilor judiciare impotriva lui Assange care s-a refugiat în Ambasada Ecuadorului la Londra, din iunie 2012.

La patru decenii de la căderea regimului tiranic care s-a soldat cu aproape două milioane de morţi, ultimii doi lideri ai khmerilor roşii au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, după ce au fost găsiţi vinovaţi de genocid. Un verdict istoric pronunţat vineri de un tribunal special sub egida ONU. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 noiembrie 2018