Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Analist: Liviu Dragnea nu e iubit de liderii de filiale, ci temut, de asta câştigă mereu în CEX

Liviu Dragnea Iubesc Romania natiune.jpg

Liviu Dragnea: Trăim un moment unic în istoria ţării noastre, România împlineşte 100 de ani (Sursa foto: site PSD)
Liviu Dragnea: Trăim un moment unic în istoria ţării noastre, România împlineşte 100 de ani (Sursa foto: site PSD)

Liviu Dragnea nu este iubit de liderii locali ai PSD, ci mai degrabă temut. Comentariul îi aparţine jurnalistului Florin Negruţiu, care remarcă faptul că preşedintele Partidului Social Democrat conduce formaţiunea în mod autoritar.

Florin Negruţiu crede că stilul lui Liviu Dragnea face practic imposibil un succes al puciştilor din PSD: „Înainte de celebrul puci din PSD, vorbeam cu un şef de organizaţie, pentru a înţelege de cât sprijin se bucură Gabriela Firea şi grupul puciştilor şi el îmi spunea un lucru care mi-a rămas în minte: o urâm pe Gabriela Firea la fel de mult pe cât îl urâm pe Liviu Dragnea, dar de Liviu Dragnea ne este frică. Deci Liviu Dragnea nu este iubit în PSD, nu are sprijinul poporului PSD, are sprijinul filialelor, exclusiv prin prisma acestui mod discreţionar, dictatorial de a conduce”.

El atrage atenţia că „şefii de organizaţii nu sunt puşi în funcţie în urma alegerilor interne, sunt puşi prin pixul lui Liviu Dragnea, pentru că prin acest mod le controlează votul în Comitetul Executiv. De asta întotdeauna în CEX, Liviu Dragnea obţine voturile pe care le doreşte, pentru că oamenii care votează sunt puşi de el”.

 

Toate ediţiile emisiunii Actualitatea de prânz: https://www.rfi.ro/content/actualitatea-de-pranz