Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 19 noiembrie 2018

dragnea.jpg

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu va merge azi la DNA.
Image source: 
site-ul Partidului Social Democrat

Conducerea PSD este reunită de câteva ore în şedinţa Comitetului Executiv în care se va stabili ce miniştri pleacă din Guvern. Potrivit unor surse politice, aproape o treime dintre actualii demnitari vor părăsi Cabinetul Dăncilă. Până la anunțul oficial, Mihai Fifor și-a dat demisia din funcția de ministru al Apărării iar Gabriela Firea, care urmează să fie de asemenea sancționată, și-a dat demisia din funcția de președinte interimar al filialei PSD București.

sumarul emisiunii 40 de minute

Sindicalistii de la Metrou nu renunta la greva generala programata pentru miercuri dimineata. Asta chiar dacă Tribunalul București a decis, în primă instanță, că greva de avertisment de joia trecută a fost nelegală. Sindicaliștii solicită o creștere a salariilor cu 42%. Ministrul Transporturilor ii acuza pe acestia de santaj.

In Franta, miscarea de protest “Vestele galbene”, care a aruncat in haos traficul in acest weekend, nelinisteste executivul de la Paris din cauza unor accente anarhiste. Protestele, care au  avut drept scop denunţarea fiscalităţii prea mari, creşterea continua a preţurilor si un cost prea mare pentru carburanti si care au degenerat în confruntări cu jandarmii, s-au soldat cu un mort şi sute de răniţi.  

Iar seful Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a fost arestat in Japonia. Constructorul nipon a confirmat că Ghosn a ascuns de Fisc venituri realizate și va cere demiterea sa. Compania mai spune că au fost descoperite multe alte ilegalități, inclusiv folosirea bunurilor companiei în scop personal.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 noiembrie 2018