Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 20 noiembrie 2018

olguta.jpg

Klaus Iohannis respinge numirea Liei Olguta Vasilescu si a lui Ilan Laufer
Klaus Iohannis respinge numirea Liei Olguta Vasilescu si a lui Ilan Laufer

Președintele Klaus Iohannis a acceptat șase dintre cei opt noi miniștri propuși ieri in Comitetul Executiv al  PSD, dar a refuzat doi dintre ei  – pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor și pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării. L-a acceptat in schimb pe Marius Budăi la Ministerul Muncii, ceea ce înseamnă că la acest moment Lia Olguța Vasilescu nu mai are un portofoliu in cabinetul Dancila. În schimb, rămâne în executiv Paul Stănescu.

sumarul emisiunii 40 de minute

Uniunea Europeana suspendă ajutorul de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova, din cauza derapajelor antidemocratice, a anuntat șeful Delegației Uniunii la Chișinău. Tot astazi guvernatorul băncii centrale de la Chisinau a demisionat.

Organizaţia Naţiunilor Unite face eforturi pentru a aduce la masa negocierilor forţele care se înfruntă în Yemen. Suedia ar urma să găzduiască o primă rundă de discuţii. Momentul este favorabil şi datorită faptului că prinţul moştenitor Mohhamed ben Salman, care a declanşat intervenţia Arabiei Saudite în Yemen, se află sub presiune internaţională în contextul afacerii Khashoggi.  

Iar filmul “Morometii 2” a devenit cel mai mare succes de casa romanesc din ultimii 25 de ani. Peste 70.000 de spectatori au urmarit filmul regizat de Stere Gulea in primul weekend de la lansare. Vorbim de cel mai bun debut pe marile ecrane inregistrat vreodata de o productie romaneasca. Producatorul Tudor Giurgiu s-a declarat surprins de succes. Un interviu in aceasta seara....

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 noiembrie 2018