Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 21 noiembrie 2018

dna.jpg

Președintele Iohannis a respins propunerea ministrului Justiției de a o numi pe Adina Florea la conducerea DNA
Președintele Iohannis a respins propunerea ministrului Justiției de a o numi pe Adina Florea la conducerea DNA

Președintele Iohannis a respins propunerea ministrului Justiției de a o numi pe Adina Florea la conducerea DNA. De asemenea, șeful statului respinge și celelalte propuneri ale lui Tudorel Toader pentru funcții de conducere din Parchetul instanței supreme și DIICOT.

sumarul emisiunii 40 de minute

Reactii in lant dupa ce Ilan Laufer, respins de presedinte pentru a ocupa functia de ministru al Dezvoltarii, l-a catalogat pe seful statului drept antisemit.  Klaus Iohannis a calificat drept „iresponsabile” aprecierile lui Laufer. Comunitatea Evreilor din Banat consideră că social-democratul  a făcut o declarație “nefondată, iresponsabilă si de maximă gravitate”. Si presedintele CNCD  considera ca declaratiile sunt cu atat mai grave cu cat au fost lansate in spatiul public.

Cred că a venit momentul să acceleram aderarea României la spațiul Schengen. Este declaratia președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, aflat in vizita la Bucuresti.  Raportul MCV extrem de critic la adresa Bucurestiului dar si rezolutia privind statul de drept au pus in chestiune aderarea la spatiul de libera circulatie. 

Preşedintele Donald Trump pune la îndoială concluziile CIA in ce priveste implicarea printului mostenitor saudit Mohammed bin Salman in asasinarea jurnalistului  Jamal Khashoggi. Liderul de la Casa Alba apreciaza ca e posibil ca Statele Unite sa nu stie cu precizie vreodata care au fost circumstantele omorului. Agentia a stabilit ca ar fi fost practic imposibil ca printul mostenitor, care conduce tara cu o mina de fier, sa nu fi stiut despre o asemenea operatiune, pusa la cale de colaboratori ai sai apropiati.

Si, dupa o lege similara in urma cu trei ani, neaplicata din lipsa finantarii, un proiect  care prevede acordarea de miere gratuită în grădinițe și școli, pentru copiii de până la clasa a patra, trece de votul final al Camerei Reprezentantilor si merge la promulgare. Preșcolarii și elevii din ciclul primar vor primi  350 de grame de miere polifloră in fiecare luna. Produsul va fi verificat de autorități periodic. Banii pentru program vor fi asigurați de Ministerul Agriculturii.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 noiembrie 2018