Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ion Rădoi (sindicat metrou): Presa minte, ministrul minte, totul e legal la metrou

”Toate chiriile încasate de la comercianții din stațiile de metrou sunt legale și sunt folosite în beneficiul angajaților”. Afirmația îi aparține președintelui Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi. Într-un interviu acordat RFI, el susține că nu are interese personale, așa cum îl acuza recent fostul ministru al Transporturilor, Lucian Șova.

Uniunea Sindicatelor Libere Metrou(U.S.L.M.) este ”în afaceri” începând cu 1992, când a fost înregistrată la Registrul Comerţului firma Sindomet Servcom SRL. Toate spațiile comerciale care pot fi văzute la metrou sunt controlate de această firmă, iar chiriile merg în principal la această companie și în mai mică măsură la Metrorex.

După cum s-a scris în presă, numai în ultimii 3 ani, valoarea chiriilor plătite de comercianţii din subteran s-ar ridica la peste 2,4 milioane de euro. Aproximativ trei sferturi din această sumă ar fi intrat în conturile firmei sindicatului, după cum reiese din date prezentate de cotidianul Libertatea.

Recent, fostul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, reclama faptul că greva cu care amenință liderii sindicali de la metrou nu are alt scop decât protejarea bunăstării câtorva lideri ai sindicatului și ” conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comercianţii din staţiile de metrou".

Rădoi: Presa minte, fostul ministru minte, totul este legal

Într-un interviu acordat RFI, președintele USLM, Ion Rădoi, susține că datele vehiculate în presă sunt false. Și ”fostul ministru minte”, mai spune liderul sindical, care amenință că îl va acționa în instanță pe Șova pentru afirmațiile sale.

Ion Rădoi mai spune că, deși e liderul USLM, nu știe exact în ce proporție ajung la firma sindicatului banii încasați de la comercianții de la metrou. Pe de altă parte, el susține că banii ajung la angajații de la metrou sub formă de ”ajutoare sociale”, atunci când ”oamenii fac infarcturi, au operații..”

O altă parte din bani ajunge la ”complexul de recuperare a forței de muncă de la Bușteni”, mai declară Ion Rădoi care susține că toată afacerea controlată de firma sindicatului pe care îl conduce este perfect legală.

Ascultă:

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Președintele USLM, Ion Rădoi, despre ”afacerea” cu spațiile comerciale de la metrou