Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 22 noiembrie 2018

klaus.jpg

Klaus Iohannis: A doua remaniere va fi discutată cel mai devreme după sărbătorirea Centenarului
Klaus Iohannis: A doua remaniere va fi discutată cel mai devreme după sărbătorirea Centenarului

În această săptămână nu va exista o schimbare de miniştri. A doua remaniere va fi discutată cel mai devreme după sărbătorirea Centenarului... este declarația președintelui care anunță astfel că nu va numi miniștrii propusi la Dezvoltare și Transporturi... respectiv Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici...

sumarul emisiunii 40 de minute

Oficialii Băncii Centrale transmit un mesaj temperat cu privire la o posibilă recesiune. Se poate intampla, economia e ciclică dar BNR nu vede indicatori care să arate rău, spune purtatorul de cuvant al Bancii Centrale, Dan Suciu.

Proiectul car sharing a fost votat de Consiliul General. Cei care utilizează autoturismele în comun vor primi un voucher pentru combustibil de 500 de lei lunar. Luna trecuta, cand proiectul nu a primit votul CGMB, 21 de ONG-uri au cerut consilierilor generali să respinga masura pentru că nu va face decât să încurajeze folosirea mașinii personale.

Nissan l-a revocat pe Carlos Ghosn din funcția de președinte al companiei, ca urmare a arestării acestuia la început de săptămână. Surse citate de Financial Times spun că totul a pornit de la directorii grupului care consideră că grupul japonez are o poziție defavorabilă în raport cu colegul de alianță, Renault. Aceștia vor ca Nissan să recâștige terenul pierdut.

In contextul scandalului asasinarii jurnalistului Jamal Kashoggi, Amnesty International arata din nou cu degetul spre printul mostenitor saudit Mohammed ben Salman. În ultimele luni, Arabia Saudită și practicile acesteia legate de activiști și drepturile omului au ajuns obiectele unor analize minuțioase ale organizatiei. De la începutul anului au fost retinuti zeci de activiști pentru drepturile femeilor - mulți dintre ei fără a fi acuzați oficial – cei mai multi se afla si acum în custodia poliției.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 noiembrie 2018