Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 28 noiembrie 2018

schengen.jpg

Image source: 
Facebook

Bulgaria va intra în Schengen la 1 ianuarie 2019, cu frontierele aeriene. Este declarația făcută la Sofia de Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European pentru șefia Comisiei Europene. Dacă urmează o decuplare totală a Sofiei de București, discutăm în această seară.

Medicii rezidenti reactioneaza la declaratia ministrului Sanatatii care a relansat discutia despre reţinerea in tara, cativa ani, a viitorilor specialisti. Statul investeste in pregatirea lor asa ca s-a luat in calcul  obligatia lor de a ramane in tara pe o perioada determinata, spune Sorina Pintea. Presedinta asociatiei medicilor rezidenti ne-a explicat de ce o masura de acest gen ar fi ilegala.

Ucraina se confruntă cu amenințarea unui război total cu Rusia. O spune  președintele Petro Poroșenko care a invocat și o creștere puternică a numărului de nave militare rusești în marea Azov, precum și o prezență întărită în Crimeea. Este vorba de prima confruntare militară deschisă între Moscova și Kiev de la anexare și începutul conflictului militar în estul Ucrainei.

La Paris, ministrul francez al sporturilor, Roxana Maracineanu , vorbeste intr-un interviu acordat in premiera presei  din Romania despre evenimente de profil cuprinse in Sezonul Franta-Romania. Ministrul considera ca numirea sa in executivul de la Paris a reprezentat o recunoastere pentru zecile de mii de romani care traiesc  in Franta.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din 28 noiembrie 2018