Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 4 decembrie 2018

gilets_jaunes_6_0.jpg

Guvernul de la Paris suspenda pentru 6 luni aplicarea taxei pe motorină
Guvernul de la Paris suspenda pentru 6 luni aplicarea taxei pe motorină

Guvernul de la Paris suspendă pentru 6 luni aplicarea taxei pe motorină, unul dintre motivele care au generat protestele violente din Franța, din ultimele săptămâni.  Executivul francez aprobase recent o nouă majorare a taxelor pentru carburanţi, pentru a reduce utilizarea autovehiculelor poluante şi a promova energia curată. Majorarea urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Parlamentul britanic începe astazi  dezbaterea acordului privind Brexitul pe care Bruxelles-ul l-a convenit cu premierul   Theresa May. Ddeznodământul este incert. Sefa Guvernului de la Londranu are asigurată o majoritate care să-i garanteze un vot favorabil.

Consiliul Concurenţei a sancţionat nouă companii de asigurare şi Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare cu amenzi totale de 53 de milioane de euro. Autoritatea de profil a penalizat astfel tarife RCA marite ilegal.

Legea pentru combaterea violentei psihologice, asa numitul fenomen bullying a fost adoptata si merge la promulgare. Aproape jumătate dintre copiii din România au fost la un moment victime ale batailor, insultelor, tachinarilor sau intimidarilor, fetele fiind mai expuse decat baietii, indica studii recente. Mai alarmant este faptul că mai mult de jumătate dintre copiii chestionați au răspuns că școala "NU" ia fenomenul bullying în serios.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 decembrie 2018