Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 5 decembrie 2018

bani.jpg

Confuzie in privinta salariilor si pensiilor! Ministrul de Finante neaga ca ar exista probleme
Confuzie in privinta salariilor si pensiilor! Ministrul de Finante neaga ca ar exista probleme

Confuzie în privința salariilor și pensiilor! Un document prezentat de Federația Sindicatelor din Penitenciare prezintă o propunere a ministerului de finanțe de a îngheța anul viitor salariile bugetarilor, indemnizațiile, sporurile și de a indexa punctul de pensie abia în toamna lui 2019. Ministrul Eugen Teodorovici neagă informația.

sumarul emisiunii 40 de minute

Tensiune si incertitudine in Parlament.  Opoziția sustine ca Liviu Dragnea și Florin Iordache nu mai sunt presedintele, respectiv vicepresedintele Camerei Deputatilor. PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectelor de revocare din funcție a celor doi.  Florin Iordache a refuzat să supună la vot propunerile, susținând că nu sunt regulamentare. 

Un jurnalist turc anti-Erdogan de la publicația Zaman Romania, a fost ridicat și dus la Parchet pentru extrădare. Pe numele acestuia există un mandat de arestare care ar fi fost emis la ordinul preşedintelui turc. Zaman România cere autorităților de la Bucuresti să ia în considerare faptul că Ankara a început din vara lui 2016 o vânătoare a ziariștilor și a tuturor celor care se opun regimului  Erdogan.

Si in Franţa executivul a amînat aplicarea unor măsuri contestate de „vestele galbene”, dar pentru moment nu este sigur că francezii exasperaţi de impozite şi de scăderea puterii de cumpărare îşi vor înceta acţiunile de protest. Unii analisti îşi exprimă temerea că modul de operare al „vestelor galbene” ar putea deveni contagios şi s-ar putea extinde în Europa.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 decembrie 2018