Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noua strategie de tineret a UE, adoptată

andreea-orosz-si-mihai-dragos.jpg

Andreea Orosz si Mihai Dragoș in studioul de înregistrări RFI Romania
Andreea Orosz si Mihai Dragoș

Noua strategia de tineret a Uniunii Europene a fost adoptată recent! Combaterea sărăciei, crearea de oportunități pentru tinerii din mediul rural și lupta împotriva manipulării și dezinformării sunt câteva dintre obiectivele pe care Uniunea Europeană își propune să le realizeze prin implementarea strategiei.

Ca noutate, strategia stabilește instituirea unor planuri naționale de acțiune și oferă instrumente pentru o monitorizare mai clară a rezultatelor proceselor de consultare și (co)decizie.

Pentru a atinge obiectivele ambițioase pe care și le propune, Uniunea Europeană își asumă prin această strategie creșterea impactului politicilor de tineret în toate sectoarele – astfel, factori de decizie responsabili de educație, agricultură, muncă, mediu, sănătate și alte domenii sunt așteptați să asculte vocea tinerilor și să lucreze împreună cu aceștia pentru a răspunde mai bine la nevoile lor. 

România este primul stat care va coordona implementarea Strategiei Europene de Tineret în perioada în care va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, explică reprezentanții Consiliul Tineretului din România.

Consiliul Tineretului din România este federația care reprezintă tinerii și organizațiile de tineret la nivel național și, în calitate de membru al Forumului Tineretului European, la nivel european. 

Invitat:  președintele Consiliul Tineretului din România, Mihai Dragoș.

 

 

Toate edițiile emisiunii Tânăr în Europahttps://www.rfi.ro/tag/tanar-europa

 
Ascultă emisiunea Tânăr în Europa din 5 decembrie 2018