Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 6 decembrie 2018

maternitatea_giulesti.jpg

Maternitatea Giulești: Prefectura propune închiderea fiecărei maternități timp de o lună pe an, pentru igienizare
Image source: 
foto: Salvati Copiii

În timp ce în România mor de două ori mai mulţi nou-născuţi înainte de termen în comparaţie cu media europeană, ultimul proiect naţional de dotare a maternităţilor şi secţiilor de terapie intensivă neonatală e vechi de peste 10 ani, atrage atenția organizației Salvaţi Copiii. Asta în timp ce Prefectura București propune închiderea fiecărei maternități timp de o lună pe an, pentru igienizare, în contextul cazurilor de infecție cu stafilococ auriu meticilino rezistent, de la Maternitatea Giulești.

sumarul emisiunii 40 de minute

Desi Emmanuel Macron a mai facut un pas inapoi si anulat cresterea preturilor la carburanti pe tot anul viitor, sunt informatii legate de posibile violente si mai mari sîmbata aceasta la Paris dar si in alte orase...  Masurile anuntate de executivul de la Paris sunt denuntate ca fiind insuficiente...

Şefa operaţiunilor financiare ale companiei Huawei, care este si fiica fondatorului producatorului chinez, a fost arestată în Canada și ar putea fi extrădată în SUA. Washington-ul investighează Huawei pentru posibile încălcări ale sancţiunilor împotriva Iranului. Arestarea a provocat noi îndoieli legate de armistiţiul comercial, convenit de preşedintele american şi omologul sau chinez.

Maine vom afla cine va fi succesorul Angelei Merkel la sefia Uniunii Crestin-Democrate. Cine sint cei 3 candidaţi şi cine îi sprijină în partid, ne spune corespondentul RFI la Berlin.... Cancelarul german Angela Merkel a anunţat la sfârşitul lunii octombrie că nu va mai candida la preşedinţia formaţiunii.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

Emisiunea 40 de minute din data de 6 decembrie 2018