Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 7 decembrie 2018

iohannis_dupa_csat.jpg

Klaus Iohannis continuă să blocheze numirea noilor miniștri la Transporturi și Dezvoltare
Sursa imaginii: 
presidency.ro

Klaus Iohannis rămâne ferm pe poziții și continuă să amâne numirea noilor miniștri. Anterior premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR cu privire la blocarea numirii unor titulari la Dezvoltare și Transporturi. În opinia șefului statului, răspunsul Curţii Constituţionale nu va rezolva problema, iar dacă s-a ajuns în acestă fază, nu va mai face vreun alt demers până când judecătorii nu vor da un răspuns.

sumarul emisiunii 40 de minute

Guvernul a aprobat majorarea cu 9% a salariului minim brut pe economie de la 1 ianuarie și cu 23,6% pentru cei cu studii superioare. Executivul a renunțat la majorarea salariului minim brut și pentru românii cu o vechime în muncă de minimum 15 ani, așa cum era proiectul inițial.  Viorica Dăncilă a calificat drept nefondate speculațiile din spațiul public potrivit cărora salariile și pensiile vor fi înghețate anul viitor.

Parisul e in tensiune in ajunul unor noi proteste ale vestelor galbene, ar putea fi cele mai ample si mai violente de pana acum....... Mai multe obiective turistice, intre care Tour Eiffel,  vor fi închise maine. Aproape 90.000 de polițiști vor fi detașați pe străzi si vehicule blindate vor asigura paza în capitala Franței, a anunțat premierul Edouard Phillippe. Astazi in semn de solidaritate, studenii francezi au blocat universitatile....

Bulgaria este cel mai recent stat care anunta ca nu va semna pactul pe migratie! Pactul, validat deja in vara, la New York, si care ar urma sa fie adoptat saptamana viitoare in Maroc, nu are caracter constrângător şi reafirmă suveranitatea statelor. Totusi, pentru ca documentul definește migrația ca un drept fundamental al omului, el este criticat de mai multe ţări, ale căror guverne apără o linie dură în domeniul politicii azilului şi primirii migranţilor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 decembrie 2018