Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 12 decembrie 2018

atentat.jpg

Strasbourg, autorul atacului soldat cu 2 morti si 13 raniti este inca in libertate
Strasbourg, autorul atacului soldat cu 2 morti si 13 raniti este inca in libertate

Este și acum în libertate autorul atacului de aseară, de la Târgul de Crăciun din Strasbourg! Sunt doi morți și 13 răniți, dar câteva dintre victime sunt în stare gravă. Suspectul, identificat de autorităţile franceze drept Cherif Chekatt, se afla pe o listă cu persoanele care prezintă risc pentru securitatea publică, dar avea de asemenea un istoric legat de infracţiuni fără caracter terorist.

sumarul emisiunii 40 de minute

Vot amanat atat pe legea bugetului cat si pe legea pensiilor! Ministrul de finante sustine ca dezbaterea in Parlament a bugetului de stat s-a produs pentru ca lipseste avizul CSAT. Insa in ambele cazuri coalitia are o problema pentru ca dispune de o majoritate fragila.  PSD  a pierdut majoritatea la Camera Deputatilor iar UDMR condiționează votul la legea pensiilor.

Magistratii reactioneaza la intentia Guvernului de a adopta o ordonanta de urgenta pentru modificarea codurilor penale: ar constitui o încălcare a MCV şi ar putea avea consecinţe la nivelul declanşării unei proceduri de infringement, avertizeaza judecatorii si procurorii....In paralel, 29 de organizații civice ii cer Președintelui convocarea unui referendum pe tema justitiei...

Primarul Gabriela Firea anunță că de anul viitor transportul de suprafață va fi gratuit în București. Pentru început, nu vor mai plati bilet elevii și însoţitorii pensionarilor... Acum, elevii beneficiază de abonamente reduse cu 50%.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 decembrie 2018