Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 13 decembrie 2018

brexit.jpg

Theresa May supravietuieste politic. Va reusi la summitul din Bruxelles sa renegocieze acordul Brexit?
Theresa May supravietuieste politic. Va reusi la summitul din Bruxelles sa renegocieze acordul Brexit?

După ce a „supraviețuit” unui vot de neîncrede în propriul partid conservator, premierul britanic Theresa May participă astazi şi mâine la un summit european la Bruxelles dedicat în mare parte Brexit-ului. May va încerca să obțină garanții privind aranjamentul legat de frontiera dintre Irlanda de Nord și Republica Irlanda, problema care a provocat votul de neîncredere de la Londra.

sumarul emisiunii 40 de minute

Guvernul francez nu a decis deocamdata să interzică noile proteste ale vestelor galbene" prevăzute pentru sâmbătă, dar face apel la protestatari să fie „rezonabili" după atacul de la Strasbourg şi "să nu manifesteze". Intre timp, bilantul mortilor dupa atentat urca la 3 morti. Inca o persoana, aflata in stare grava si-a pierdut viata. Suspectul continua sa fie in libertate....

La Budapesta, guvernul Orban este din nou sub foc incrucisat. Chiar din Parlamentul maghiar, ambasadorul american a lansat critici la adresa cabinetului populist. Pe de alta parte, in strada au loc proteste masive după ce Parlamentul a aprobat un set de legi controversate.

De anul viitor se introduce ratingul fiscal. Firmele vor fi clasificate in trei categorii: A, B și C. Cele din categoria A vor beneficia de  anumite facilități. E alte schimbari ale Codului Fiscal are in vizor ministrul de Finante si care ar putea fi efectele lor, discutam in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

Emisiunea 40 de minute din data de 13 decembrie 2018