Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 14 noiembrie 2018

parlament.jpg

Opozitia a depus motiunea de cenzura care se va vota saptamana viitoare
Opozitia a depus motiunea de cenzura care se va vota saptamana viitoare

Opozitia a depus motiunea de cenzura care se va vota saptamana viitoare. Intre timp, patru reprezentanți USR s-au intalnit cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Justiției de la care au primit asigurari că, pentru moment, nu intenționează să dea o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea. Este contextul in care APADOR-CH cere dezbaterea publică a ordonanţei de modificare a codurilor penale.

sumarul emisiunii 40 de minute

Nu slabiti justitia, continuati lupta anticoruptie! Sunt recomandarile Consiliului Uniunii Europene care cere României să elimine aspectele negative evidențiate în raportul MCV şi să adopte recomandările formulate, inclusiv cele ale Comisiei de la Veneţia şi ale GRECO. Solicitarea este cu atat mai semnificativa cu cat de la1 ianuarie Romania preia presedintia rotativa...

Chérif Chekatt, suspectul atentatului de la Strasbourg care a ucis trei persoane și a rănit alte 12, a fost ucis de poliția franceză în urma unei operațiuni care s-a desfășurat în apropiere de Neudorf. Acesta a deschis focul asupra unei patrule, care a raspuns si l-a împușcat mortal.  Intre timp, 8.000 de politisti se pregatesc pentru cel mai rau scenariu posibil al manifestatiilor pe care le anunta , din nou maine,  vestele galbene.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 decembrie 2018