Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 17 decembrie 2018

dragnea.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis reactioneaza dupa ce Liviu Dragnea a cerut o ordonanţă pe amnistie şi graţiere
Preşedintele Klaus Iohannis reactioneaza dupa ce Liviu Dragnea a cerut o ordonanţă pe amnistie şi graţiere

Preşedintele Klaus Iohannis reactionează după ce Liviu Dragnea a cerut o ordonanţă pe amnistie şi graţiere. Șeful statului îi cere premierului Viorica Dăncilă să îi trimită agenda fiecărei şedinţe de Guvern, tocmai pentru a împiedica emiterea unei astfel de ordonanțe. Despre care Tudorel Toader spune că va fi luată în calcul drept ultima soluție pentru îndreptarea unor abuzuri. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Acelasi Liviu Dragnea care cere social-democraţilor să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis pentru ca presedintele a susţinut că nu suntem pregătiţi  sa preluam preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Este un motiv suficient, de ce cvorum are nevoie PSD in Parlament  si cine judeca un dosar de acest gen, discutam in aceasta seara...

De la tribuna Consiliului National al PSD Liviu Dragnea a lansat si o serie de atacuri si la adresa multinaționalelor si a adus din nou in discutie introducerea unui impozit pe cifra de afaceri. A acuzat băncile că nu sprijină economia şi „stabilesc dobânda pe care trebuie să o plătească cei care contracteaza un credit”. Cum reactioneaza mediul de afaceri, va spunem in 40 de minute....

Premierul francez, Edouard Philippe, a recunoscut că guvernul său a făcut „greşeli” în gestionarea protestelor „vestelor galbene” şi a precizat că măsurile luate de Franţa pentru a le iesi in intampinare protestatarilor vor costa 10 miliarde de euro şi vor duce deficitul bugetar în 2019 peste limita impusă de UE. Mai multe concesii au fost facute protestatarilor, printre care şi o creştere a salariului minim cu 100 de euro pe lună.

Premierul britanic Theresa May a respins, încă o dată, ideea organizării unui nou referendum pentru Brexit, explicând că o nouă consultare a populației ar „scădea credibilitatea britanicilor în fața Uniunii Europene. In ianuarie, May se va intoarce in Parlament pentru a suspune la vot Brexitul negociat cu Bruxelles, dupa ce oficialii europeni i-au transmis ca este exclusa renegocierea acordului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 decembrie 2018