Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 19 decembrie 2018

bani.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis cere Guvernului „să se răzgândească” cu noile taxe pentru că „aruncă în haos economia”
Preşedintele Klaus Iohannis cere Guvernului „să se răzgândească” cu noile taxe pentru că „aruncă în haos economia”

Vin reactii din toate partile dupa noile taxe anuntate de ministrul de finante.....Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului „să se răzgândească” pentru că „aruncă în haos economia” Camera de Comerţ Americană în România solicita sa fie oprit asaltul asupra economiei si  retragerea imediată a proiectului de Ordonanţa de Urgenţă. Previzibil, s-a produs o scadere masiva pe bursa de la București după anunțul modificărilor fiscale. Băncile scad cu 14-19%, companiile energetice peste 11%. Analiștii financiar-bancari si companiile avertizeaza ca intr-un final populatia va plati costurile acestor masuri....  

sumarul emisiunii 40 de minute

Roma si Bruxelles au ajuns la un acord pe bugetul italian pentru 2019, semnalând sfârşitul tensiunilor care au agitat pieţele financiare în ultimele săptămâni. Totusi Italia ramane prudenta pentru ca deocamdata a primit doar asigurari verbale. Comisia a respins în octombrie proiectul de buget expansionist pentru anul viitor, care prevedea un deficit bugetar de 2,4%.

 Intre timp, Parlamentul de la Atena a votat un buget ce prevede 900 de milioane de euro ajutoare pentru populatia ce si-a pierdut în ultimii ani pâna la 40% din venituri. Este primul buget post-memorandum, dupa 8 ani de austeritate pe care i-a traversat Grecia.

 Iar în premieră, Germania se dotează cu o lege prin care vrea să recruteze mai uşor forţă de muncă străină calificată, o miscare ce intervine într-un context în care tot mai mulţi germani se opun primirii de noi migranţi.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 decembrie 2018