Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 20 decembrie 2018

iohannis.jpg

Sedinta de guvern in doua etape: presedintele Klaus Iohannis a participat la prima parte
Sedinta de guvern in doua etape: presedintele Klaus Iohannis a participat la prima parte

Așa cum a promis, președintele Klaus Iohannis a participat la ședința de guvern. Care s-a desfășurat în două etape. Șeful statului a părăsit Palatul Victoria la finalul primei părți. Între timp, adoptarea proiectului de ordonanță de urgență privind noile taxe, care a primit aviz negativ de la Consiliul Economic și Social , a fost amânată pentru mâine...

sumarul emisiunii 40 de minute

Dupa prabusirea inregistrata ieri, sedinta de astazi a Bursei de Valori a inceput cu creşteri timide, care nu au durat mult, pentru ca in jurul pranzului indicii au reinceput sa scada.....asistam la o manipulare a pietei de capital , acuza economistul George Vulcanescu, varianta in care ASF ar trebuin sa deschida o investigatie.

Preşedintele rus Vladimir Putin a sustint la Moscova traditionala sa conferinta anuala de presa. Liderul de la Kremlin acuza Occidentul ca vrea sa frâneze dezvoltarea si influenta Rusiei si promite un nou val de crestere economica.  Anul acesta, exercitiul sau a avut loc într-un context particular : P a scazut puternic în sondaje. Din martie, când a fost reales cu peste 70% din voturi, si pâna acum, cota sa de popularitate a scazut cu peste 20%.

Iar justitia americana a deschis o ancheta pentru “practici neadecvate” in cazul  Airbus. Compania Europeana ar putea fi obligata sa achite o amenda de mai multe miliarde de dolari, mi mult, ar putea sa fie condamnata penal – ceea ce inseamna ca ii va fi interzisa prezenta, timp de 5 ani, pe pietele internationale. Care sunt acuzatiile va spunem in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 20 decembrie 2018