Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 21 decembrie 2018

iliescu.jpg

Ion Iliescu, inculpat in dosarul Revolutiei
Ion Iliescu, inculpat in dosarul Revolutiei

Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Cico Dumitrescu au fost inculpaţi în dosarul Revoluţiei, sub acuzaţia de infracţiuni contra umanităţii. Parchetul general invocă „accederea la puterea politică a unui grup preconstituit”.

sumarul emisiunii 40 de minute

Prăbuşirea de miercuri a bursei de la Bucureşti a ajuns în atenţia Autorităţii de Supraveghere Financiară. Cei de la ASF vor să afle dacă au existat abuzuri în privinţa tranzacţiilor bursiere de acum doua zile. Miercurea neagră, cum a fost numită, a șters de pe bursă peste 3,1 miliarde de euro, după o prăbușire a acțiunilor determinată de anuntul privind introducerea de noi taxe.

România a preluat astăzi în mod simbolic presedinția Consiliului Uniunii Europene. Viena ne va preda ștafeta oficial, la 1 ianuarie... Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz este astăzi într-o vizită oficială în România.

Și....«Vestele galbene» se pregătesc pentru o nouă sâmbătă de proteste. Ar fi a 6-a săptămână consecutivă de manifestaţii, în ciuda faptului că Adunarea Naţională a aprobat un proiect de măsuri economice şi sociale. Măsurile, adoptate de urgenţă, pe fondul crizei prelungite care a provocat grave perturbări în economie, vor costa guvernul peste 10 miliarde de euro.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 21 decembrie 2018