Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 27 decembrie 2018

toader_1.jpg

Tudorel Toader a evitat un raspuns clar privind independenta justitiei si combaterea coruptiei

Ministrul Justiţiei trimite la Cotroceni cererea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr. Informația a fost confirmată azi chiar de Tudorel Toader, care insistă și cu propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA, propunere respinsă luna trecută de preşedintele Iohannis. Între timp, a venit și reacția procurorului general.

Sumarul emisiunii ”40 de minute”:

Aruncăm o privire în urmă asupra anului 2018 și ne uităm totodată către anul care urmează. Elena Calistru și Dan Dungaciu ne spun cum a fost 2018 și la ce să ne aștemtăm de la 2019.

Vorbim și despre rata mortalităţii infantile, care este de două ori mai mare în România decât media Uniunii Europene, după cum arată un raport al organizaţiei Salvaţi Copiii, care relevă că media naţională a fost anul trecut de circa şapte decese la mia de copii născuţi, cauza principală fiind naşterile premature.

Din actualitatea externă, vom descifra contextul vizitei lui Donald Trump în Irak și analizăm, cu ajutorul corespondentului RFI în SUA, Radu Tudor, cum a fost anul 2018 peste ocean pentru cea mai mare putere a lumii sub conducerea lui Donald Trump.

Vorbim pe final de emisiune din nou despre sezonul cultural Franța – România și facem cunoștință cu artistul Mihai Pop.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea ”40 de minute” din data de 27 decembrie 2018