Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 4 ianuarie 2019

iohannis.jpg

Președintele Klaus Iohannis refuză numirile Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici, la Dezvoltare, respectiv Transporturi
Președintele Klaus Iohannis refuză numirile Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici, la Dezvoltare, respectiv Transporturi

Președintele Klaus Iohannis refuză numirile Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici, la Dezvoltare, respectiv Transporturi, precizând că argumentele sale sunt de legalitate și de oportunitate. Până la mijlocul săptămânii viitoare șeful statului va da publicității și motivele acestui refuz. Motivarea președintelui este așteptată și de PSD, care ulterior va lua o decizie în ceea ce priveşte situaţia din Guvern. Klaus Iohannis a mai anunţat si că nu îl va revoca din funcţie pe procurorul general Augustin Lazăr, aşa cum i-a cerut ministrul Justiţiei.

sumarul emisiunii 40 de minute

Vesti bune pentru romanii cu credite in lei. Indicele Robor la 3 luni a coborât la 2,97%, cel mai mic nivel din ultimele şase luni şi jumătate. Daca tendinta de scadere se va mentine, discutam in aceasta seara.

O noua avarie RADET afecteaza cateva zeci de blocuri din Capitala. Imobilele au rămas fără apă caldă și căldură de ieri, la pranz, iar reprezentanții Regiei spun că vor rezolva problema abia in aceasta seara.

Un lider al vestelor galbene, Éric Drouet, denunţă o retinere politică a sa, înaintea celei de-a opta saptamani de mobilizare a protestatarilor. El a fost convocat la un tribunal corecţional, la 15 februarie unde urmează să fie judecat cu privire la ”organizarea unei manifestaţii nedeclarate în prealabil”. De asemenea, el urmează să fie judecat la 5 iunie în legătură cu ”purtarea unei arme interzise.

Si noul preşedinte brazilian, Jair Bolsonaro, s-a declarat deschis unor discuţii privind instalarea unei baze militare americane pe teritoriul ţării, ceea ce ar însemna o schimbare radicală de direcţie în politica externă a Braziliei, după precedentele guvernări de stânga.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 ianuarie 2019