Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 7 ianuarie 2019

baalen.jpg

Presedintele ALDE Europa: România trebuie să ia în serios recomandările făcute de Comisia de la Veneţia şi GRECO
Sursa imaginii: 
Facebook

România trebuie să ia în serios recomandările făcute de Comisia de la Veneţia şi GRECO privind statul de drept. Este declarația eurodeputatului olandez Hans van Baalen care adaugă că, în opinia sa, ţara noastră este pregătită să exercite preşedinţia rotativă.

sumarul emisiunii 40 de minute

Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană. Liderul PSD urmareste anularea raportului OLAF care a constatat o fraudă cu fonduri europene în dosarul Tel Drum, raport care a dus la inculparea sa de către DNA.

Sindicatele critica proiectul austriac de reformare a alocatiilor familiale pentru muncitorii straini. Reforma, criticată si de Comisia Europeană, ar putea duce la scăderea masiva a alocaţiei pentru copiii din România ai căror părinţi muncesc în Austria. Măsura a fost promisă în campania electorală de guvernanţii austrieci şi ar putea asigura Austriei economii de peste 100 de milioane de euro pe an.

In Franta incepe procesul cardinalului Barbarin, figură de seamă a bisericii, acuzat că a ţinut sub tăcere o serie de acte de pedofilie comise de anumiti preoţi. Papa Francisc a denuntat in repetate randuri toleranta Bisericii Catolice fata de scandalurile de agresiune sexuala asupra minorilor.

Fiecare început de an înseamnă în Franţa o nouă avalanşă de cărţi. În primele două luni ale acestui an sunt aşteptate în librării aproape 500 de romane. Dar nici unul nu se va putea compara, la nivelul vînzărilor, cu “Sérotonine”, noul roman publicat de Michel Houellebecq. Deja la Paris se spune că autorii francezi care îşi publică noile romane în acelaşi timp cu el, riscă să treacă prin momente grele.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 7 ianuarie 2019