Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 14 ianuarie 2019

penitenciar_1.jpg

Dupa cazul de la Medias, cand un recidivist eliberat in baza recursului compensatoriu a ucis un tanar de 25 de ani, USR depune un proiect de abrogare a actului normativ
Dupa cazul de la Medias, cand un recidivist eliberat in baza recursului compensatoriu a ucis un tanar de 25 de ani, USR depune un proiect de abrogare a actului normativ
Sursa imaginii: 
www.enational.ro

Dupa cazul de la Mediaș, când un recidivist eliberat în baza recursului compensatoriu a ucis un tânăr de 25 de ani, USR depune un proiect de abrogare a actului normativ. Și liberalii au reacționat și consideră că: "Statul a devenit complice la crimă". Legea a permis ca mii de deținuți sa fie eliberați din penitenciare înainte de termen. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu-şi asumă legea și insistă că aceasta a fost iniţiată în timpul guvernării Cioloş, adoptată de parlament şi intrată în vigoare la scurt timp după ce el a devenit ministru.

sumarul emisiunii 40 de minute

Greva declanșată vineri la o carieră a Complexului Energetic Oltenia s-a extins astazi la toate cele zece cariere. Minerii vor salarii mai mari și condiții mai bune de lucru. Ministerul Energiei și conducerea companiei propun acordarea de vouchere de vacanță începând din luna mai, însă cea mai importantă revendicare- majorarea salariilor cu 45%- nu poate fi luată în considerare.

A inceput sesiunea Parlamentului European. Maine premierul Viorica Dăncilă va prezenta în plen prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Un moment extrem de asteptat  avand in vedere negocierile pe dosare delicate pe care le va conduce Bucurestiul dar si din perspectiva controversei care s-a creat la nivel european și intern în jurul preluării Președinției de către România. 

Maine, la Londra, Parlamentul e așteptat să respingă cu un vot majoritar acordul de retragere din Uniunea Europeană încheiat de Theresa May. In aceste conditii, viitorul Brexit-ului este incert. Consecinţele posibile sunt un acord de ultim moment, o ieşire dezordonată din Uniune, un nou referendum sau rămânerea în blocul comunitar.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 ianuarie 2019