Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 17 ianuarie 2019

pe.jpg

Vot in PE: Proiectul de regulament prin care se limitează sau chiar îngheață finanțarea în cazul statelor membre în care statul de drept nu e respectat, a fost votat
Vot in PE: Proiectul de regulament prin care se limitează sau chiar îngheață finanțarea în cazul statelor membre în care statul de drept nu e respectat, a fost votat

Proiectul de regulament privind protecția bugetului UE, prin care se limitează sau chiar îngheață finanțarea în cazul statelor membre în care există deficiențe generalizate privind statul de drept, a fost votat astăzi în Parlamentul European. Proiectul de regulament va merge la Consiliu, pentru a fi aprobat.

sumarul emisiunii 40 de minute

Criza din energie se acutizeaza! Stocurile de cărbune  incep sa se epuizeze, Deja primul grup al termocentralei de la Rovinari a fost inchis iar importurile de energie cresc. Premierul  trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia si spune  ca a cerut tuturor serviciilor de siguranță națională informații legate de posibile speculații în sectorul energetic.

APADOR-CH cere abrograrea legii recursului compensatoriu deoarece a permis eliberarea, "mult prea grăbită", a unor condamnaţi fără a se ţine cont de gravitatea infracţiunilor comise. Ieri, dupa intalnirea cu premierul Viorica Dancila, ministrul Justitiei a anuntat ca va face o evaluare a consecinţelor legii, iar la inceputul saptamanii îi va prezenta şefei Guvernului propuneri legislative şi non-legislative. Asta dupa ce, presedintele a solicitat  executivului  să vină urgent cu soluții privind recursul compensatoriu pentru ca siguranța cetățeanului nu este negociabilă.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 ianuarie 2019