Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Diaconescu: OUG anunţată de ministrul Tudorel Toader, o inovaţie stupefiantă

Cristian Diaconescu Bucuresti Frans Timmermans.jpg

Cristian Diaconescu: Opțiunile Bucureștiului sunt simple și clare (Foto: arhivă RFI)
Cristian Diaconescu: Opțiunile Bucureștiului sunt simple și clare (Foto: arhivă RFI)

Ordonanţa de Urgenţă privind contestaţia în anulare este o inovaţie stupefiantă, spune la RFI fostul ministru al Justiţiei, Cristian Diaconescu. El critică proiectul anunţat de ministrul Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a anunțat că ministerul a elaborat proiectul de OUG prin care se vor putea contesta sentințele date de completurile de cinci judecători constituite nelegal. Tudorel Toader precizează că o astfel de contestație va fi făcută de cei care din 2014 au fost condamnați de asemenea completuri.

Fostul ministru al Justiţiei Cristian Diaconescu declară că „în primul rând, este vorba de o intervenţie politică, orice decizie a Guvernului este fundamental politică, prin care în mod evident şi pentru un student în anul II la Facultatea de Drept se încalcă principiul autorităţii de lucru judecat, deci extinzându-se consecinţele unei decizii a CCR şi aşa destul de dubitabile, de la cazurile prezente şi viitoare, la trecut. Este o inovaţie, cred, în istoria Dreptului, fără nici un fel de precedent şi de-a dreptul stupefiantă pentru cine are onoarea cât de cât a acestei meserii”.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Cristian Diaconescu, despre OUG privind contestaţia în anulare