Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 23 ianuarie 2019

pe.jpg

Tudorel Toader și Carmen Dan, audiați în Comisia LIBE a Parlamentului European.
Tudorel Toader și Carmen Dan, audiați în Comisia LIBE a Parlamentului European.

Tudorel Toader și Carmen Dan au fost audiați în Comisia LIBE a Parlamentului European. Eurodeputații din toate grupurile politice critică dur ordonanta de urgenta anunțată de ministrul justitiei pentru contestarea în anulare…

sumarul emisiunii 40 de minute 

Euro sare de 4,75 lei. Leul ajunge la un minim și față de dolar. Economistii suspecteaza un atac speculativ asupra monedei nationale.

Gripa  a facut 31 de victime. Doar in ultimele 24 de ore au murit trei oameni. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara, vineri, că "suntem la un pas de epidemie". 

În Franţa preşedintele Emmanuel Macron continuă să se investească personal în marea dezbatere naţională lansată la iniţiativa sa pentru ieşirea din criza “vestelor galbene”. Potrivit unui sondaj doi francezi din trei se îndoiesc însă de eficienţa acestor dezbateri, iar unii protestatari au lansat o dezbatere paralelă.

Iar peste Ocean, in timp ce stilul de a conduce al lui Donald Trump provoacă o tot mai mare exasperare, din rîndurile Partidului Democrat se detaşează deja mai multe personalităţi în perspectiva prezidenţialelor de anul viitor. Unii comentatori afirmă în presa din Statele Unite că preşedintele Trump s-ar putea să nu-şi termine mandatul, şi că anul 2019 ar putea fi unul al destituirii sale.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 ianuarie 2019