Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 29 ianuarie 2019

flacara.jpg

ANRE: Preţul energiei şi al gazelor naturale pentru consumatorii casnici în regim reglementat nu va creşte până în anul 2022
ANRE: Preţul energiei şi al gazelor naturale pentru consumatorii casnici în regim reglementat nu va creşte până în anul 2022

Preţul energiei şi al gazelor naturale pentru consumatorii casnici în regim reglementat nu va creşte până în anul 2022, ca urmare a aplicării prevederilor ordonanței 114, anunță ANRE. Supranumită taxa pe lăcomie, aceasta a instituit impozite noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic şi telecom, precum şi taxe pe activele din sistemul bancar.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Fiscul și Comisia de Prognoză au semnat un acord de cooperare care prevede că ANAF va face controalele pe baza propunerilor de la Comisie. Opozitia reactioneaza si acuza ca Darius Vâlcov, consilier economic al premierului, își subordonează Fiscul pentru ca prin intermediul Comisiei de Prognoză va decide pe cine vor verifica inspectorii fiscali.

Creste bilantul victimelor gripei. 48 de persoane au decedat pana acum, intre ele un bebelus de 11 luni. Ministrul Sănătății așteaptă astazi raportul de la Institutul Național de Sănătate Publică pentru a vedea dacă avem sau nu epidemie de gripă. Numărul infecțiilor virale a avansat peste așteptări două săptămâni la rând, iar pentru a declara epidemie trebuie ca numărul celor bolnavi să crească timp de trei săptămâni consecutiv.

România se situează pe locul 24 din 28 în UE privind percepţia asupra gradului de corupţie, indica raportul Transparency International pe 2018. Documentul analizează corupţia din sectorul public, aşa cum este percepută de mediul de afaceri şi de experţi independenţi din 180 de ţări. Stam mai bine la acest capitol decat Bulgaria, Grecia si Ungaria.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

emisiunea 40 de minute din data de 29 ianuarie 2019