Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 30 ianuarie 2019

virus.jpg

Este oficial epidemie de gripa la nivel national.
Este oficial epidemie de gripa la nivel national.

Este oficial epidemie de gripa la nivel national. Anuntul vine de la ministrul Sanatatii. 57 de oameni au murit pana acum din cauza bolii. Specialistii avertizeaza ca circulaţia intensă a virusului se va menţine inclusiv în luna februarie.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dizolvarea companiei Hexipharma si pedepse cu inchisoarea pentru directorul firmei  si seful de productie! Asta cer procurorii in dosarul dezinfectantilor diluati. Decizia tribunalului bucuresti nu este definitivă. Oricum sentina e mult prea blanda fata de ce pedepse se aplica in alte state, comenteaza la RFI expertul in politici de sanatate, Vlad Mixich.

Premierul britanic Theresa May obţine mandat de la Parlament să renegocieze acordul Brexitului, Uniunea Europeana refuză. Intelegerea initiala a fost respinsa masiv de deputatii britanici,si de atunci sefa guvernului incearca sa evite cel mai de temut scenariu- o iesire a regatului unit in lipsa unui acord.  

Abia se mai domolise inclestarea economica dintre China si Statele Unite, ca se profileaza un razboi rece tehnologic intre cele doua mari puteri economice. Dupa ce Departamentul american de Justiție a depus un dosar penal cu acuzații la adresa directoarei financiare a Huawei și a anunțat că a pus sub acuzare compania pentru furt de secrete comerciale de la T-mobile, Beijing reactioneaza si considera actiunea ”incorectă” și ,,imorală”.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/tanar-europa

 
emisiunea 40 de minute din data de 30 ianuarie 2019