Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 31 ianuarie 2019

apa.jpg

Scandalul apei cu clor: Gabriela Firea sesizeaza CSAT și SRI
Scandalul apei cu clor: Gabriela Firea sesizeaza CSAT și SRI

In timp ce Ministerul Sanatatii si Apa Nova se contrazic in privinta apei cu clor de la robinet, primarul  Gabriela  Firea sesizeaza CSAT și SRI. Ministrul Sorina Pintea continua sa indemne  la prudenta in consum, de cealalta parte Apa Nova sustine ca apa este bună şi nu există nici un pericol pentru sănătate ..

sumarul emisiunii 40 de minute 

Guvernul isi asuma adoptarea monedei euro pana in 2024, a anuntat recent premierul. Asta in conditiile in care, in acest moment, Romania indeplineste doar unul din cele 4 mari criterii de convergenta.

Italia a intrat în recesiune. Economia peninsulei a scăzut în ultimele trei luni ale lui 2018, ceea ce ar putea avea efecte și asupra creșterii intregii zone euro…Discutam in aceasta seara….

Parlamentul European l-a recunoscut  pe liderul opoziției Juan Guaido drept președinte în exercițiu al Venezuelei, un gest simbolic al eurodeputatilor menit să pună și mai multă presiune pe Nicolas Maduro. Ieri, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a convinge armata să treacă de partea lui Guaido. Alte manifestatii sunt asteptate sambata.

Iar in Franta,  în paralel cu marea dezbatere naţională pentru ieşira din criza "vestelor galbene", acestea din urmă caută noi strategii pentru a-şi redinamiza mişcarea. Noi apeluri la manifestaţii au fost lansare pentru sîmbătă iar unul dintre liderii mişcării cheama din nou la "insurecţie".  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 31 ianuarie 2019