Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Câți bani iau fermierii români de la Uniune în 2019?

agro_picryl.jpg

AFIR a primit solicitări de fonduri în valoare de peste 8,4 miliarde de euro
AFIR a primit solicitări de fonduri în valoare de peste 8,4 miliarde de euro
Sursa imaginii: 
picryl.com

Înainte de a pleca la Bruxelles, unde prezidează reuniunea miniștrilor agriculturii din Uniunea Europeană, Petre Daea a detaliat care îi sunt planurile. Între acestea, continuarea programelor de finanțare în mai multe domenii deficitare și mai mulți bani europeni pentru România.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale trebuie să atragă 1 miliard de euro fonduri europene, în 2019 – pragul a fost stabilit la întâlnirea ministrului agriculturii, Petre Daea, cu oficialii AFIR, în acest fel ajungându-se la o rată de absorbţie de 53%.

Ţinta de absorbţie a fost stabilită având în vedere previziunile de plată trimestriale de la nivelul Centrelor regionale ale AFIR, respectiv 554 milioane de euro pentru proiectele de investiţii, precum şi suma de aproximativ 498,5 milioane de euro pentru plăţile compensatorii.

AFIR a primit solicitări de fonduri în valoare de peste 8,4 miliarde de euro, a încheiat contracte în valoare de 4,35 miliarde de euro şi a plătit beneficiarilor peste 4,1 miliarde de euro. Gradul de absorbţie a fondurilor europene derulate prin PNDR 2020 este de aproximativ 44%, până în prezent.

 

Toate edițiile emisiunii Ruralhttps://www.rfi.ro/tag/rural/

 
Ascultă emisiunea Rural din 14 ianuarie 2019