Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dosarele agriculturii României la șefia Uniunii Europene

daea_1.jpg

Principala temă de discuții acum ar fi Pachetul legislativ PAC 2020
Principala temă de discuții acum ar fi Pachetul legislativ PAC 2020
Image source: 
madr.ro

Negocierea pachetului legislativ referitor la reforma politicii agricole comune, bioeconomia, inovarea și cercetarea agricolă, proteinele vegetale, sănătatea plantelor și a animalelor, dar și pescuitul se numără între cele 29 de dosare preluate de România.

Ministerul Agriculturii, în cadrul președinției Uniunii, va continua să lucreze la propunerile de regulamente privind planurile multianuale de gestionare, Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime, controlul, măsurile tehnice, precum și la dimensiunea externă a politicii comune în domeniul pescuitului.

Discuțiile de la Bruxelles, conduse de România, vizează și termenul limită anual de raportare a performanței, disciplina financiară și rezerva agricolă.

Astăzi are loc primul Consiliu prezidat de România de la preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, ocazie pentru delegația condusă de Petre Daea să înceapă un proces de mediere din care România, dacă nu să câștige, măcar să nu piardă din fondurile alocate fermierilor locali.

Principala temă de discuții acum ar fi Pachetul legislativ PAC 2020, cu cele trei dosare: Regulamentul PAC - Planurile strategice, Regulamentul privind finanţarea, Managementul şi Monitorizarea PAC, Regulamentul privind organizarea comună de piaţă a produselor agricole - OCP.

Discutăm despre acestea cu Mihaela Gherghișan, corespondent RFI la Bruxelles, și cu Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România.

 

Toate edițiile emisiunii Ruralhttps://www.rfi.ro/tag/rural/

Ascultă emisiunea Rural din 28 ianuarie 2019