Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 1 februarie 2019

bani.jpg

Contre intre putere si opozitie pe teme bugetului pe 2019
Contre intre putere si opozitie pe teme bugetului pe 2019

Cifrele bugetului pe 2019 arată bine, iar creşterea investiţiilor reprezintă principala ţintă în acest an, precizează reprezentanţii PSD, dupa ce au făcut public, cu întârziere, proiectul de buget pe acest an. Nerealist și fără acoperire, acuză opoziția. Documentul prevede o creștere economică de 5,5% și un deficit de 2,5. Transporturile, sănătatea și educația primesc cei mai mulți bani.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Inca o demisie din PSD si o inscriere in partidul lui Victor Ponta. Deputatul de Dâmbovița, Oana Silvia Vlăduca paraseste partidul de guvernamant și se înscrie în formatiunea Pro Romania. Este a treia demisie din randurile social-democratilor. In acest moment, majoritatea PSD-ALDE pierde majoritatea la Camera Deputaților. 

“ În prezent, interesul cel mai mare este să evităm un război în Venezuela. Această greşeală a fost făcută în Libia şi toată lumea recunoaşte.” Este declaratia ministrului Italian de externe dupa ce Italia si Grecia au anuntat că nu îl vor recunoaşte pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, drept preşedinte interimar. 

Iar in Franta vestele galbene anunta noi proteste pentru maine, pentru a noua saptamana consecutiv. Numai la Paris, peste 5000 de politisti si vehicule blindate sunt in alerta.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 februarie 2019