Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dialog European: Îngrijorări privind statul de drept din România

dancila_ue.jpg

Viorica Dăncilă prezintă prioritățile mandatului României la președinția rotativă a UE, Bruxelles, ianuarie 2019
Sursa imaginii: 
gov.ro

Se încheie o săptămână în care miniștrii români – ca reprezentanți ai țării ce deține președinția UE -  au prezentat la Bruxelles, rând pe rând, prioritățile lor în numele Europei, pe domeniul de activitate al fiecăruia.  De departe, audierile din comisia LIBE a Parlamentului European au suscitat cel mai mare interes.

Căci în acord cu toată presa internațională ori cu vocile tot mai critice ale șefilor Comisiei Europene, toată lumea în Occident este îngrijorată de un singur lucru când vine vorba de România: Statul de Drept.

De pildă, toți eurodeputatii străini care au vorbit miercuri la audierea miniștrilor Carmen Dan și Tudorel Toader au cerut încă o dată asigurări că România nu vă legaliza corupția și nu va repeta episodul din 10 august, când protestatari pașnici au fost gazați și răniți de forțele de ordine. Li s-a răspuns evaziv și li s-a spus că sunt dezinformați ori nu cunosc realitățile din Romania.

Doua interviuri vă propun azi, la Dialog European, două  voci ale societății civile. Analistul Cristian Pîrvulescu, președintele de onoare al Asociației Pro Democrația și, în a doua parte a emisiunii, doamna Tia Șerbănescu , renumit jurnalist și editorialist la Revista 22.

 

Alte ediții ale emisiunii Dialog european: https://www.rfi.ro/tag/dialog-european

 
Emisiunea Dialog European din 25 ianuarie 2019