Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 4 februarie 2019

bani.jpg

Guvernul vrea să discute cu BNR o eventuală modificarea a formulei de calcul al indicelui ROBOR sau chair eliminarea acestuia
Guvernul vrea să discute cu BNR o eventuală modificarea a formulei de calcul al indicelui ROBOR sau chair eliminarea acestuia

Guvernul vrea să discute cu BNR o eventuală modificarea a formulei de calcul al indicelui ROBOR sau chiar eliminarea acestuia, ca soluție pentru a evita plata taxei pe active, anunță consilierul guvernamental Darius Vâlcov. BNR transmite că ideea e confuză și dă naștere la neclarități. Ministrul Finanțelor și guvernatorul BNR s-au întâlnit astăzi la Banca Națională, pentru ședința Comitetului Național de Supraveghere Macroprudențială.

sumarul emisiunii 40 de minute 

In Franta presedintele Emmanuel Macron vrea organizarea unui referendum pentru a aplana protestele  „vestelor galbene". Dacă se va ajunge la această decizie, va fi prima consultare populara care va avea loc în Franța în ultimii 14 ani. Referendumul ar putea avea loc în aceeași zi cu alegerile pentru Parlamentul Eruopean, în luna mai.

Spania, Franţa, Marea Britanie, Suedia, Austria, Danemarca, Germania şi Olanda îl recunosc pe Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei. Decizia vine după ce ultimatumul dat lui Nicolas Maduro, de a organiza alegeri anticipate, a expirat. 

Iar in Italia, noua reglementare care introduce asa numitul venit de cetatenie i-ar putea discrimina pe strainii stabiliti in Peninsula, anunta experti parlamentari care analizeaza acum proiectul guvernamental. Intre timp, guvernantii incearca sa gaseasca solutii pentru a-i putea controla pe cei 4 milioane de viitori beneficiari si se gandesc ca vecinii ar putea informa autoritatile daca asistatii au mintit cu privire la situatia lor economica.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 februarie 2019