Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 5 februarie

kovesi.jpg

Fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, s-a calificat prima pe lista scurtă a candidaților pentru funcția de procuror european șef
Fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, s-a calificat prima pe lista scurtă a candidaților pentru funcția de procuror european șef

Fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, s-a calificat prima pe lista scurtă a candidaților pentru funcția de procuror european șef. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader spune că îi va informa pe miniştrii de justiţie europeni  despre „abuzurile” comise de fosta a procurorilor anticoruptie. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Un fals medic de chirurgie plastica a operat la clinici private din România desi avea doar opt clase. Ultimul loc de munca a fost cel de valet de parcare. Directia de Sanatate Publica recunoaste ca i-a eliberat parafa impostorului si a declansat o ancheta. Colegiului Medicilor a sesizat Parchetul.

În viitorul Parlament de la Chișinău ar putea intra patru formațiuni. Partidul Socialiștilor, cel Democrat, Partidul Acțiune și Solidaritate si Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. Sunt datele celui mai recent sondaj de opinie. Cu ce promisiuni vin candidații cu șanse la scrutinul din 24 februarieva spunem in aceasta seara.

Si.. .este greva nationala in franta, prima din acest an. Mai multe zeci de mii de persoane protestează la această oră în Paris. Protestatarii cer o creştere a salariilor şi denunţă politicile guvernamentale. Membrii mişcării Vestele galbene s-au alăturat greviştilor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 februarie 2019