Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 6 februarie 2019

31864534895_f72d6d4acc_o.jpg

Image source: 
flickr.com

OMV Petrom amână investițiile din Marea Neagră. Mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiție în valoare de câteva miliarde, argumentează reprezentanții companiei.

Liderii coaliției  au reluat astăzi discuţiile pe tema bugetului. La întâlnire participă și reprezentanții UDMR. Coaliția nu a reușit să ajungă la un consens în ceea ce priveşte bugetul autorităţilor locale iar la discuţii participă şi primarii de municipii. Edilii  sunt nemulțumiți că vor primi procente mai mici din impozitele percepute la nivel local.

Bruxelles interzice fuziunea dintre giganții feroviari Siemens-Alstom, puternic susținută de guvernele din Franța și Germania. Cele două concerne  argumentau fuziunea prin pericolul concurenței chineze, care este în creștere.  Comisia Europeană răspunde: cele două companii nu au remediat problemele pe care le aveau în domeniul concurenței. 

Iar Executivul de la Madrid acceptă să negocieze problema catalană cu autoritățile de la Barcelona, o decizie care a stârnit vehemente proteste din partea tuturor partidelor spaniole. Dar premierul spaniol Pedro Sanchez are nevoie de voturile formațiunilor catalane pentru a-și asigura majoritatea parlamentară necesară votării bugetului și pare dispus să negocieze în schimbul acestui sprijin.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din 6 februarie 2019