Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 8 februarie 2019

bani.jpg

In pofida nenumaratelor critici, Guvernul adoptă proiectul de buget pe 2019
In pofida nenumaratelor critici, Guvernul adoptă proiectul de buget pe 2019

În pofida nenumăratelor critici, Guvernul adoptă proiectul de buget pe 2019. Primarii marilor orașe au protestat vehement față de prevederea care stabilește transferul unor cheltuieli sociale de la bugetul statului la bugetele locale. Creşterea economică s-ar ridica la 5,5% anul acesta, iar deficitul se va menține la 2,55%, sub pragul critic de 3%. Datele-cheie sunt contestate însă de analiștii economici.

sumarul emisiunii 40 de minute 

NATO reiterează caracterul „pur defensiv” al sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu. Reactia vine dupa ce Moscova a cerut distrugerea instalatiei. Reamintim , atat Rusia cat si Suas-au retras saptamana trecuta din tratatul forţelor nucleare încheiat în 1987, iar Moscova consideră că singura cale de a resuscita acest pact este ca Statele Unite să renunţe la scutul din România.

Si...frauda alimentara de proportii, descoperita de autoritati. Ministrul Agriculturii a dezvaluit ca aproape jumatate din unitatile alimentare controlate in tara isi inselau clientii carora le vindeau grasimi hidrogenate in loc de produse obtinute din lapte.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 8 februarie 2019