Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 11 februarie 2019

isarescu.jpg

Guvernatorul Mugur Isarescu acuză un „atac jalnic asupra BNR”
Guvernatorul Mugur Isarescu acuză un „atac jalnic asupra BNR”

Guvernatorul Mugur Isărescu acuză un „atac jalnic asupra BNR” și spune că afirmațiile lansate în spațiul public, potrivit cărora banca centrală  manipulează dobânzile, sunt „mai mult decât periculoase”. Isărescu a fost extrem de deranjat de ieşirile publice ale consilierului pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministrul Justitiei notifica Comisia Europeana ca va da o ordonanta de urgenta pentru recursul in anulare…Tudorel Toader ii transmite o scrisoare prim-vicepresedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans… Masura ar permite redeschiderea dosarelor soluţionate definitiv de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, între 2014 şi 2018.

Dupa  cazul femeii impuscate pe strada de un politist care a tras asupra unui sofer ce nu oprise la semnal, organizatia APADOR-CH cere interzicerea folosirii armelor de foc pentru prinderea contravenienților. Potrivit unui comunicat al ONG-ului, in fiecare an din ultimii trei, câte un om nevinovat a murit impuscat de fortele de ordine.

"Bătălia finală", aşa este considerată ofensiva lansată sîmbătă împotriva ultimului bastion jihadist din estul Siriei, la graninţa cu Irakul. Asaltul este dat de forţe kurde aliate cu Forţele democratice  siriene, sprijinite de Statele Unite şi de Franţa.

Franţa a trăit acum două zile a 13-a sâmbătă de proteste a vestelor galbene. Manifestaţiile de la Paris şi din restul ţării au degenerat din nou în violenţe şi ciocniri cu forţele de ordine. Zeci de persoane au fost arestate şi o serie de protestatari au fost răniţi, unii foarte grav. In acest context, ziarul Le Monde îşi continuă ancheta consacrată protestatarilor si surprinde felul în care manifestanţii se informează.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 februarie 2019