Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 12 februarie 2019

isarescu.png

Miercuri, 8 ianuarie, guvernatorul BNR a transmis câteva mesaje importante legate de situația economică actuală, de la creșterea pensiilor până la modul în care se poate schimba modelul de politică prociclică fără a afecta creșterea economică.
Sursa imaginii: 
site-ul Băncii Naționale a României (arhivă)

Indicele ROBOR nu a fost manipulat. Dobânzile au crescut în pas cu inflaţia. ROBOR-ul poate fi stabilit doar între bănci, dar nu este o înţelegere de tip cartelar”. Este rezumatul audierilor de astazi din Comisia economica din Senat unde s-a prezentat guvernatorul BNR alaturi de intreg Consiliul de Administratie al bancii centrale. In ultima perioada, seful Comisiei, senatorul ALDE, Daniel Zamfir, a acuzat BNR și pe Mugur Isărescu  de incalcarea regulamentelor bancare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dupa ce ministrul Sanatatii  dadea asigurari ca un caz precum cel al falsului chirurg plastician nu poate exista la stat, Libertatea scrie ca la Spitalul de Urgenta Ilfov , o femeie  şi-a  falsificat actul de studiu si lucrează acolo în baza unui contract de voluntariat. Fapt confirmat ulterior de ministrul Sorina Pintea.  Raluca Barsan nu era medic rezident in momentul in care a incheiat contractual de voluntariat cu respectiva unitate medicala.

Ministrul  interimar al Transporturilor face promisiuni fara acoperire- "180 de km de autostradă vor fi dați în funcțiune la final de 2019". Adică mai mult decât a reușit România să deschidă în ultimii cinci ani. Asociația Pro Infrastructura sustine ca, realist, in acest an, s-ar putea deschide cel mult 69 de km de autostrada.

 La Tribunalul Suprem al Spaniei a început astazi procesul istoric în care 12 lideri ai mişcării separatiste catalane vor fi judecaţi pentru implicarea lor în tentativa de secesiune a Cataloniei prin referendumul din octombrie 2017, declarat ilegal de Madrid.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 februarie 2019