Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 13 februarie 2019

radioterapie.jpg

Scandalul  falșilor fizicieni medicali. Vicepreș CFMR:“ Viața pacienților a fost pusă în pericol”
Scandalul falșilor fizicieni medicali. Vicepreș CFMR:“ Viața pacienților a fost pusă în pericol”

După cazul falsului chirurg plastician și falsei doctorițe ginecolog, Colegiul Fizicienilor Medicali din România scoate la iveală opt cazuri în care persoane neinstruite corespunzător practicau profesia de fizician medical în diverse clinici din Capitală și din țară.  Vicepreședintele Colegiului spune că a sesizat de mult timp atât ministerul Sănătății cât și o parte din unitățile medicale unde erau angajați falșii specialiști.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dupa nenumarate discutii pe subiect, bugetul Serviciului Roman de Informatii a fost diminuat in comisiile de specialitate ale Parlamentului. De la SRI au fost taiate 150 de milioane de lei, care vor ajunge la ministerul Sanatatii. Specialistii sustin ca scaderea ar putea sa expuna Romania la o serie de amenintari. Si presedintele Klaus Iohannis a criticat taierile bugetelor serviciilor de informatii. De astazi incep dezbaterile in plen pe proiectul de buget.

A început numărătoarea inversă pentru cabinetul premierului spaniol Pedro Sanchez. Votarea legii bugetului de stat a fost probabil ultima mutare care i-ar fi putut permite să rămână la guvernare. Propunerea legislativă socialistă a fost invalidată de votul Congresului Deputaților, camera inferioară a parlamentului de la Madrid. Vineri se așteaptă o reacție din partea premierului spaniol.

SUA şi Israelul vor să exercite presiuni asupra Iranului în Conferinţa de la Varşovia care reuneste astazi si maine reprezentanti din 60 de tari. Cu America în postura de co-organizator, nici un official de la Teheran nu a fost invitat in capitala poloneza.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 februarie 2019