Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 18 februarie 2019

casa.jpg

Ministrul Finanțelor anunta că până la sfârșitul lunii va aparea o forma modificata a programului Prima Casa
Ministrul Finanțelor anunta că până la sfârșitul lunii va aparea o forma modificata a programului Prima Casa

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, anunta că până la sfârșitul lunii va aparea o forma modificata a programului Prima Casa. Plafonul  prevazut este de 2 miliarde de lei  dar ar putea aparea schimbari care vizeaza aspecte legate de suprafaţa casei sau de veniturile celor care vor să îl acceseze. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ecaterina Andronescu a fost reclamata la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii pentru declaratiile despre segregarea elevilor cu dificultati de invatare. Dupa ce afirmatia a starnit revolta, ministrul a revenit asupra celor spuse negand ca a sugerat organizarea de clase speciale.

Polonia îşi anulează participarea la summitul Grupului de la Vişegrad organizat în Israel, în urma unor acuzaţii de antisemitism lansate  de  noul şef al diplomaţiei israeliene care a declarata ca numerosi polonezi au colaborat cu nazistii .

Mii de "veste galbene" au demonstrat din nou sambata la Paris şi în alte oraşe franceze, la trei luni după debutul acestei mişcări de contestare sociala. Totusi, contestatarii politicii guvernamentale si-au mai pierdut din vehementa iar majoritatea francezilor doreste ca protestele sa inceteze.

Peste jumătate din românii întrebați spun că au încredere în Uniunea Europeana, iar 48% spun ca n-au încredere în instituțiile europene.  Alegerile pentru Parlamentul  European se apropie și un sondaj de opinie, realizat în premieră, arată că centru dreapta rămâne pe primul loc. In Lituania se înregistrează procentul cel mai ridicat de încrede în instituțiile europene iar cel mai scăzut apare în Grecia.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 februarie 2019