Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 20 februarie 2019

ce.jpg

CE: Ordonanța de urgență care modifica legile justitiei încalcă recomandările MCV. Vom cere explicatii guvernului de la Bucuresti
CE: Ordonanța de urgență care modifica legile justitiei încalcă recomandările MCV. Vom cere explicatii guvernului de la Bucuresti

Ordonanța de urgență care modifica legile justitiei încalcă recomandările MCV. Vom cere explicatii guvernului de la Bucuresti, reacționează Comisia Europeană după noile modificări operate de Guvern.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Asociatiile de magistrati au reactionat vehement dupa adoptarea noii ordonante. Procurorii sustin ca nu au fost consultati, nu inteleg urgenta demersului si anunta proteste in perioada urmatoare.

Un al treilea pacient a murit la Spitalul Marius Nasta  în urma contaminării cu acinetobacter, o bacterie agresivă care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă.  De altfel unitatea specializata a spitalului dar si blocul operator au fost închise de inspectorii DSP, după ce au constatat că bacteria provenea chiar din spital.

 Iar in Franţa unde actele antisemite capata amploare, preşedintele Emmanuel Macron urmează să anunţe măsuri în vederea combaterii fenomenului. Seful statului francez va lua cuvîntul în aceasta seara  în faţa Consiliului reprezentativ al instituţiilor evreieşti din Franţa.  Intre timp, in  presă au loc dezbateri intense legate de sursele antisemitismului şi chiar legate de „complicii”, voluntari sau involuntari, ai celor care comit acte antisemite.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 februarie 2019