Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dezbatere pe tema discursului instigator la ură: Cum îl depistăm?

andreea-oros-si-copii-din-liceul-teoretic-nicolae-iorga.jpg

Planurile cadru pentru liceu: o programă cu mai multe ore de religie decât de fizică. Cercetătorul Cristian Presură explică de ce ar trebui privilegiată cunoașterea științifică
Planurile cadru pentru liceu: o programă cu mai multe ore de religie decât de fizică. Cercetătorul Cristian Presură explică de ce ar trebui privilegiată cunoașterea științifică

Despre discursul instigator la ură discutăm astăzi la Tânăr în Europa într-o ediție specială realizată la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", Bucureşti, sector 1. 

Invitați: Radu Răileanu, de la ActiveWatch și Ovidiu Nahoi, redactor-şef RFI România. Moderator: Andreea Orosz

 

 

În ceea de-a doua parte a emisiunii vorbim despre tinerii NEETS și eșecul programelor care îi vizează.

1 din 5 tineri din România nu are un loc de muncă, a abandonat școala și nu are o ocupație. Centrul Român de Politici Europene atrage atenția că România se clasează pe ultimul loc în UE în ceea ce privește incluziunea socială și facilitarea accesului pe piața muncii pentru tinerii din categoria NEETS, așa numiții tineri care nu se văd.

Andreea Pietroșel a întrebat-o pe Alexandra Toderiță, director executive la CRPE de ce nu au dat rezultate până acum programele europene de nișă, cum ar fi Garanția pentru Tineret.

La capitolul știri, aflăm azi la Tânăr în Europa despre situația bursierilor Erasmus + din Marea Britanie în contextual Brexitului. 
Frans Timmermans cere salarii egale și corecte în cadrul Uniunii Europene și militează pentru susținerea tinerilor de către guvernele statelor membre. 
La capitolul politici agricole, sondajele trag un semnal de alarmă legat de lipsa tinerilor fermieri. Ascultați un jurnal realizat de Andreea Pietroșel.

Emisiuni disponibile : http://www.rfi.ro/tag/tanar-europa

 

 
Ascultă emisiunea Tânăr în Europa din 20 februarie 2019