Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


HBO dat în judecată de administratorii averii lui Michael Jackson, pentru documentarul "Leaving Neverland"

michael_jackson_-_captura_hbo.jpg

Documentarul "Leaving Neverland" (sursa foto: HBO)
Documentarul "Leaving Neverland" (sursa foto: HBO)
Sursa imaginii: 
sursa foto: HBO

Administratorii averii lui Michael Jackson au intentat joi un proces reţelei HBO, pe care o acuză că a încălcat o clauză de non-discreditare prin decizia de a difuza documentarul „Leaving Neverland”, în care artistul este acuzat de abuz sexual. Sunt cerute daune în valoare de 100 de milioane de dolari, scrie Variety.

În reclamaţie este susţinut faptul că documentarul este bazat pe acuzaţii false şi că acuzatorii lui Jackson au fost motivaţi financiar pentru a minţi. HBO a programat să difuzeze documentarul realizat de Dan Reed pe 3 şi 4 martie. Filmul a avut premiera la festivalul Sundance, în luna ianuarie, şi s-a bucurat de critici favorabile.

 

 

Filmul descrie cum Jackson, aflat în vârful carierei, a început - aparent - o relaţie cu doi băieţi, în vârstă de 7 şi 10 ani, şi familiile lor. Cei doi, Wade Robson şi James Safechuck, acum în vârstă de peste 30 de ani, susţin că au fost abuzaţi sexual de Mickael Jackson şi dezvăluie cum au depăşit asta după ani.

Robson, acum în vârstă de 36 de ani, povesteşte cum a fost molestat de Jackson de la 7 la 14 ani. De cealaltă parte, Safechuck, care a apărut alături de Jackson într-o reclamă Pepsi, a declarat că a fost abuzat de cântăreţ de la vârsta de 10 ani.