Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 22 februarie 2019

justitie.jpg

O copie a dosarului Tel Drum a fost transmisă Secţiei de Investigare a Infractiunilor in Justitie
O copie a dosarului Tel Drum a fost transmisă Secţiei de Investigare a Infractiunilor in Justitie

După patru solicitări ale Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, o  copie a dosarului Tel Drum, în care este vizat liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost transmisă Secţiei în cauză. Reprezentanţii  acesteia au invocat faptul că respectivul dosar ar putea reprezenta o probă în cazul unei anchete proprii.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Val de proteste în instanțele și parchetele din țară, magistrații își suspendă activitatea din cauza ordonantei care a modificat legile justiției… Intre timp, Forumul Judecatorilor din Romania lanseaza un apel fara precedent si solicita convocarea urgentă a adunărilor generale ale judecătorilor și procurorilor de la toate instanțele și parchetele din România.  

Președintele Klaus Iohannis nu promulga bugetul si sesizeaza Curtea Constitutionala. Seful statului a invocat cinci motive de neconstituționalitate a legii. PSD da replică pe Facebook si apreciaza ca presedintele este hotărât să-i facă pe români să sufere.

Iar duminică  în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare în baza sistemului electoral mixt impus în 2017, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția și protestelor cetățenilor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 februarie 2019