Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 25 februarie 2019

diicot.jpg

Sursa imaginii: 
sursa foto: site DIICOT

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism anunţă că îşi va suspenda activitatea 4 ore in fiecare zi, până în 8 martie, în semn de protest faţă de Ordonanţa de Urgenţă care modifică legile justiţiei. Procurorii DIICOT spun că în această perioadă vor soluţiona doar urgenţele.

sumarul emisiunii 40 de minute

Intre timp, premierul Viorica Dăncilă se intalneste  astazi cu o parte a reprezentanților asociațiilor de magistrați și ai CSM. Important, sefa guvernului a declarat inainte de intalnire că Guvernul nu va renunța la controversata ordonanța. Este contextul in care, plenul CSM cere Guvernului abrogarea Ordonanței pe legile Justiției.

O alta ordonanta de urgenta, 114, care instituie asa numita taxa pe lacomie, il determina pe economistul-sef al BNR, Valentin Lazea sa spuna ca majoritatea, dacă nu toate cele 7 societăți de administrare ale Pilonului II se gândesc să se retragă din România.  Condițiile li se par excesiv de oneroase….. Un efort financiar mare, pentru un câștig inexistent. Peste 7  milioane persoane ar avea de suferit, adauga specialistul.

Iar in Republica Moldova, Partidul Socialist  al preşedintelui Igor Dodon - care militează pentru o apropiere de Rusia şi o intrare în Uniunea Economică Eurasiatică, se află pe primul loc, dupa  alegerile parlamentare desfasurate ieri. Pe locul al doilea se află Alianţa ACUM - din care fac parte cele două partide pro-europene, care este urmată de Partidul Democrat, condus de Vlad Plahotniuc.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 februarie 2019