Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Silent Strike premiat în Germania pentru muzica din seria tv "Hackerville"

silentstrike.jpg

Silent Strike
Silent Strike
Sursa imaginii: 
Sursa: Silent Strike Pagina Facebook

Ioan Titu alias Silent Strike, a adus prin muzica sa o importantă contribuție sunetului electronic românesc. Realizările sale muzicale acoperă o varietate de genuri, de la jazz avangardist la hip-hop, totul reflectat într-o discografie cu 7 LP-uri și 7 EP-uri. Acum însă este premiat pentru coloana sonoră realizată pentru serialului tv "Hackerville" (HBO), premiu acordat în cadrul ediției cu numarul 55 a Premiilor Grimme-Preis 2019, echivalentul premiilor Oscar, în Germania.

 

 

Silent Strike (Ioan Titu) s-a născut în 1982, la Bacău. Muzica sa nu cunoaște granițe de gen, trecând cu ușurință de la idm, electronica, ajungând la hiphop sau rock.

Debutul său discografic s-a întâmplat în 2003, prin compilația “Sabotaj”, lucrând în cariera sa cu numeroși muzicieni și producători. Alături de Lucian Ban și Alex Harding a înregistrat în 2008 albumul "3AM", a urmat apoi colaborări cu Mat Maneri, Alexandrina, Ada Milea, Maria Radu, Monooka, CTC, Kazi, Specii, Subcarpați, Gunhill, Yvat, Brazda lui Novac, Sorin Romanescu, Alienpimp, Vlaicu Golcea, Electric Brother sau DJ Vasile, pentru a da numai câteva exemple, pentru că lista e mult mai lungă.

În 2007, piesa sa “Words Kill People” a fost aleasă pentru promovarea campaniei dedicată evenimentului “Sibiu – Capitală Europeană”, iar în 2010, Silent Strike a realizat coloana sonoră pentru aplicatia de Ipad/Iphone “Gravitarium2”.

 

Debutul său în muzică de film s-a făcut în 2009 pentru lungmetrajul “Trip”, de Florina Titz, a urmat apoi un mediu metraj, “The Gift”, de Viorel Sergovici, (2012), un scurt metraj “Little Brother”, de Andrei Staruiala, (2012), revenind apoi la muzică pentru lung metraj în filmul Florinei Titz “Caihong City”.

De pe coloana sonora a seriei tv "Hackerville", Silent Strike cu Deliric & EM - "Maine".

 

Mai multe ediții ale emisiunii RFI360https://www.rfi.ro/tag/rfi-360