Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 26 februarie 2019

magistrati.jpg

Magistratii isi continua protestele până când guvernul nu renunță complet la Ordonanța 7
Magistratii isi continua protestele până când guvernul va renunța complet la Ordonanța 7
Sursa imaginii: 
image source: tribuna.ro

Magistrații își continuă protestele până când guvernul va renunța complet la Ordonanța 7, care a modificat legile justiției. Nu s-au lasat convinși de singura modificare anunțată de Tudorel Toader, potrivit căreia judecătorii nu vor putea candida pentru șefia marilor parchete. Este contextul în care Eugen Nicolicea, deputat PSD și vicepreședinte al Camerei Deputaților, susține că magistrații care și-au suspendat temporar activitatea încalcă legea și sunt pasibili de închisoare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Analizam si o intentie cel putin surprinzatoare venita din partea guvernului care vrea să scadă la jumătate ratele românilor la bănci. Nu stim detalii, avem doar o declaratie a consilierului economic al premierului. Darius Vâlcov spunea aseara la postul public de televiziune  că, până la sfârşitul anului, Executivul va micşora ratele debitorilor la jumătate faţă de nivelul actual.

Audierile pentru postul de procuror-şef european, la care candidează şi fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi, au loc astazi în Comisiile pentru libertăţi civile şi control bugetar ale Parlamentului European.In aceeasi zi, Secţia pentru procurori a CSM discută plângerea prealabilă formulată de Kovesi faţă de respingerea solicitării sale de recunoaştere a gradului profesional corespunzător pentru Parchetul General.

 Liderul nord-coreean Kim Jong-un este in Vietnam unde maine incepe cel de-al doilea summit cu preşedintele american Donald Trump. Primul a avut loc anul trecut la Singapore. Intalnirile au ca scop continuarea progreselor pentru „dezarmarea nucleară completă a Peninsulei Coreene”.

India a lansat o "lovitură preventivă" care a ucis un "număr foarte mare" de membri ai unei grupări islamiste din Pakistan… Islamabadul denunța o "violare" a graniței in reginea disputată a Cașmirului.

Iar Consiliul de Securitate al ONU se reuneste astazi pentru a discuta despre situaţia din Venezuela, după un weekend marcat de violenţe în ţară.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 februarie 2019